top of page

Groothandel voor de inlijster

Frame Factory

Zelfklevende panelen

Zelfklevende panelen voor een strak, beschermd resultaat 

Of u nu inlijster of fotograaf bent, u wilt het werk van uw klant strak en kreukvrij presenteren of bewaren. Dat kan! Hoe? Verstevig uw posters, foto's of ander werk met een zelfklevend paneel. En plaats deze solide basis in een kader voor extra bescherming. Of hang ze zo aan de wand. 

Zelfklevend paneel in uw favoriete materiaal 

Bij Cami krijgt u een compleet gamma zelfklevende panelen – inclusief leverdienst. Het ene zelfklevende paneel is het andere niet. Stem het materiaal van uw zelfklevende panelen dus af op uw toepassing. Onze deskundigen snijden het op maat. Maak uw keuze:

Vlot verwerkbare zelfklevende panelen 

U plakt onze zelfklevende panelen vlot zelf, want de lijm is verwerkbaar op kamertemperatuur. Gebruik een elektrische laminator of kleef ze met de hand. En volg deze richtlijnen:

  • Plak geen originele kunstwerken, waardevolle documenten of gelimiteerde oplages op een zelfklevend paneel.

  • Werk in een schone, vet- en stofvrije ruimte. Want stof plakt in uw werk, en foto's en zelfklevend polystyreen zijn gevoelig voor statische elektriciteit.

  • Leg uw zelfklevend paneel en uw foto of poster vooraf samen in de werkruimte, zodat ze dezelfde vochtigheidsgraad en temperatuur krijgen. Zo vermijd u blaas- of plooivorming. De aanbevolen vochtigheidsgraad is 55 tot 60 procent. De ideale temperatuur is 20° C. Vermijd extreme temperatuurschommelingen.

  • Wees voorzichtig met digitale prints. Doe een test voor u ze opplakt. Want het papier is heel droog en moet daardoor perfect in balans zijn met de omgeving.

  • Ga aan de slag met uw zelfklevend paneel. Vouw als test een hoekje om van het schutblad en zet uw werk aan. Opgelet: raak de zelfklevende laag niet aan. Dat vermindert de plakkracht. Trek daarna de bovenste rand volledig weg en druk één zijde van uw foto of poster onder gelijkmatige en stevige druk aan. Werk vanuit het midden van de vastgezette zijde. Gebruik een laminator of een brede handroller.

bottom of page