overzicht van enkele Cami producten

MACHINES

 
Cami biedt u de bekendste merken machines voor het inlijsten: Valiani, Alfamacchine, Fletcher, Bienfang, Drytac, Hotpress. Door onze jarenlange ervaring kan ons verkoopteam u helpen bij uw keuze en mag u rekenen op een goede ondersteuning van onze eigen technische dienst voor installatie en onderhoud. Uiteraard zijn al onze machines CE-goedgekeurd, waardoor ze voldoen aan de strengste eisen qua veiligheid en gebruiksgemak.
   
 

ZAAGMACHINES

 
Voor het verzagen van uw lijsten bieden we de Omga & Alfamacchine zaagmachines aan. 
  
Het model T55-300 SACA is geschikt voor alle types houten lijsten. De versie die Cami aanbiedt heeft pneumatische klemmen. Het zaagblad telt 96 tanden en is volledig afgeschermd door de beschermkap. Daardoor geniet u van de maximale veiligheid. Het afzuigingssysteem wordt standaard op de machine gemonteerd!

folder Omga
 
 
Nieuw sinds 2012 is de Alfamacchine T150M. Dit is de ideale zaagmachine voor elke lijstenmaker. Zeer gemakkelijk in gebruik en met perfecte restultaten. Ze is voorzien van een een dubbele stop, sokkel, afzuiging, maar ook van een optioneel verlengstuk voor het zagen tot 240cm. 
 
folder T150
 

 
Voor kaderfabrieken en inlijsters met een groot volume, hebben we 2 modellen met een dubbel zaagblad. Bij de Alfa T200 bewegen de zaagbladen één na één horizontaal, waardoor extra brede lijsten verzaagd kunnen worden (tot 200mm!). Bij de Alfamacchine T400 bewegen de beide zaagbladen gelijktijdig vertikaal, waardoor een snelle zaagcyclus bereikt wordt (tot 600 cycli per uur!).

       

folder T200                                     folder T350

    

KAPMACHINES

 
Naast elektrische zaagmachines, biedt Cami uiteraard ook een kapmachine aan. Deze voetbediende machine is mechanisch, waardoor u geen compressor nodig hebt. Bovendien is ze geruisloos en geeft ze weinig stof af.

De Valiani V-110 kapmachine wordt geleverd: met een rechterlat tot 100cm (met schaalverdeling tot 150cm) en een afvalglijbaan. Als optie zijn een linkerlat van 77cm en een extra rechterlat van 53cm beschikbaar. De maximale lijstbreedte is 100mm en de hoogte 160mm.  

                
folder V110

 

ASSEMBLEUSES

 
 Met enige trots biedt Cami de Alfamacchine assembleuses aan, waarvoor wij exclusief distributeur zijn. Alfamacchine is de belangrijkste fabrikant ter wereld voor kadernietmachines (assembleuses).
 
De "V-nails" zijn de nieten voor het assembleren van houten lijsten. Deze nieten vormen in combinatie met een goede houtlijm, het ideale bindmiddel voor uw kaders. Alfamacchine biedt hiertoe een schitterend gamma machines met bijhorende nieten tegen ongeëvenaarde prijs/kwaliteit. 
   
De Alfamacchine machines werken met silicone-verlijmde nieten zonder lader, waardoor de nieten tegen zeer lage prijzen aangeboden kunnen worden. Dit is uiteraard ideaal voor grote producties. Ook hier zijn diverse hoogtes beschikbaar, alsook diverse scherptes voor elk type houtsoort. Daarenboven biedt Alfamacchine een unieke garantie van 1.000.000 nieten op de slijtage van de driver (hamer)!
 

Het eenvoudigste model (Alpha 1M-Super) wordt mechanisch met de voet bediend. Deze machine is ideaal in combinatie met een kapmachine, omdat u ook hier geen compresseur nodig hebt. 

Dit basismodel geniet ook van belangrijke kenmerken die de grotere machines hebben: horizontale & vertikale aandrukking van de lijst, dubbele correctie van de verstekken,  enz...

  
folder 1M  

Het eenvoudigste pneumatisch model is de Minigraf 3. Eenvoudig, maar toch compleet: met horizontale & vertikale aandrukking van de lijst. Zowel de aandrukking als het plaatsen van de nieten gebeurt hier met de pneumatische voetpedaal.  De Minigraf 3 is een tafelmodel.

Bij de pneumatische basismodellen is de Minigraf 44 de populairste.  Deze pneumatische machine biedt de inlijster de mogelijkheid om op meer dan 2 plaatsen de lijst te nieten. Daarenboven zijn ze zeer eenvoudig te bedienen. Het plaatsen van de nieten gebeurt met een aparte knop. Door de pneumatische druk waarmee de nieten in de lijst gedrukt worden, zijn deze machines ook geschikt voor hardere houtsoorten. 

Sinds 2011 is er de Minigraf 144, waarbij de nieten in herbruikbare laders geplaatst worden. Dit maakt het wisselen extra makkelijk. De maximale breedte van de lijst is bij deze machine 200mm.
 

   
folder M44 

folder M4E  -  folder MP

Voor intensief gebruik en productie is er een breed gamma electronische machines. De Minigraf 4 Electronica is het topmodel, dat zowel pneumatisch als electronisch kan werken. 
Er zijn er nu ook alternatieven met een computer-geheugen: Minigraf 4 Memory Program. Hierbij worden de gegevens van al uw lijsten bewaard. Dit verzekert u een enorme tijdswinst, elke keer u een lijst assembleert.

Fabrikanten van verstekservice kunnen heel wat voordeel halen uit de Minigraf Multi Channel met 6 laders. Deze machines hebben een vol-automatische computersturing, waardoor opnieuw een grote tijdswinst geboekt kan worden, vooral dankzij de snelheid van de Multi Channel.   
folder MC
   

   

SNIJMACHINES

  
Door de jaren heen heeft Cami diverse snijmachines op de markt gebracht: kartonscharen, snijmachines met een roterende snijkop,... Maar sinds ze de Fletcher 3100 op de markt bracht, zijn alle oudere modellen overbodig geworden! Reeds meer dan 100 Belgische en Luxemburgse inlijsters zijn hiervan getuige! 
 

                    folder 3100 
 

De Fletcher 3100 wordt aan de muur bevestigd, waardoor u heel wat plaats wint in uw atelier en waardoor het plaatsen van de panelen gemakkelijker is.

Deze machine snijdt glas, plexiglas, karton (tot 4mm), schuimkarton (tot 10mm), MDF en hardboard (tot 3mm). De verschillende snijkoppen zijn heel eenvoudig en snel te verwisselen en worden uiteraard standaard meegeleverd met de machine.

De maximale snijhoogte is 160cm, waardoor u gemakkelijk de hoogte van uw platen glas en de grote maten Moorman museumkarton kan versnijden.

In 2007 werd de Fletcher FSC snijmachine aan het gamma toegevoegd. Deze robuuste machine is specifiek ontworpen voor de "sign" industrie en snijdt tot 160cm hoog. U kan ze vrijstaand gebruiken of aan de muur bevestigen.

Met de FSC snijdt u schuimkarton (tot 13mm), aluminium composiet platen zoals Dibond (tot 4mm), kunststofplaten zoals Forex (tot 10mm), plexi (tot 7mm), MDF (tot 3mm) en karton (tot 5mm).

De machine kan ook uitgebreid worden met een glassnijkop (tot 7mm) en een snijkop voor aluminium (tot 1mm). 

   
                    folder FSC 

 

PASSE-PARTOUTMACHINES

   
Met Valiani en Fletcher vindt u bij Cami de twee belangrijkste fabrikanten van passe-partoutmachines bij dezelfde verdeler. Terwijl Fletcher zich toespitst op hun tafelmodel (Fletcher 2200), heeft Valiani zich in de breedte gespecialiseerd: van tafelmodel tot computergestuurde machine voor massa-productie.
  

Zowel de Fletcher 2200 als de Valiani Astra worden op de werktafel geplaatst. De machines zijn voorzien van een dubbele snijkop (45° en 90°) op kogellagers. De Astra heeft daarenboven een stalen snijsysteem en een gepatenteerde aanslag met magneet, waardoor u nog vlotter en sneller kan werken.

 
folder Astra
 
demofilm

 

 


            folder Matpro
             
demofilm  
 


De Valiani MatPro is een verticale PP-machine met een onderstel of muurbevestiging. Het heeft een houten werkblad met een zeer sterk snijsysteem op stalen kogellagers. Dit verzekert u een zeer lange levensduur. Ze snijdt V-groeven, dubbele & driedubbele PP's, pèle-mèles, enz...

Deze machine vervangt de CMS, die gedurende 16 jaar met veel succes verkocht werd (o.a. meer dan 60 stuks in België). Met haar trendy look en haar nieuwigheden is ze beschikbaar voor een zeer lage prijs ! Bovendien kan u een trimmer toevoegen, voor het snijden van de buitenmaat van uw karton.
  

 
De jongste telg van de Valiani familie is de CMC-iX. Deze computergestuurde versie van de MatPro biedt dezelfde mogelijkheden van de Future modellen, maar specifiek op maat en voor het budget van de inlijster. Deze machine werd gelanceerd in januari 2005 en ondertussen werden reeds meer dan 40 machines geïnstalleerd in de Benelux.

Sinds 2010 is er ook de CMC-iXV met een vacuümtafel, waarbij u optimaal gebruik kan maken voor het snijden van de buitenkanten of voor het snijden van zeer dunne materialen.
   


folder CMC
demofilm
 


   folder Supreme 
  


Sinds het najaar van 2004 is er een "light" versie van de Future: de Supreme-iS. De besturing van de machine bestaat uit een lichtere motor, waardoor de machine 60% van de snelheid van de Future haalt. Daarnaast blijven de mogelijkheden identiek en is deze machine dus ook perfect voor zeer intensief gebruik.


In het najaar van 1999 werd de Valiani Future op de markt gebracht. Deze computergestuurde machines snijdt alle mogelijke figuren: rechthoeken, cirkels, ovalen tot zelfs figuren uit een tekenprogramma. In het najaar van 2004 onderging deze machine een upgrade naar de Plus-iS, waardoor een nog hogere werksnelheid behaald wordt (600mm/sec).
De Plus-iS is uitermate geschikt voor grote productie.
 


folder Plus
         
  


   

In 2011 werd de Libra toegevoegd aan het gamma. Deze machine beschikt over 2 (verwisselbare) snijkoppen en 2 werkstations. U kan snijden karton tot 125x170cm of 2 vellen van 80x120cm via de dubbele werkstations. Standaard wordt de machine geleverd met een 40° en 90° snijkop, waardoor opening & buitenkant in één enkele bewerking gesneden worden. De Libra is voorzien van een vacuumtafel met optioneel klemsysteem. 
  
 

 
Geminus is Latijn voor "dubbele". De Geminus-iV werd in 2010 ontworpen met een dubbele (verwisselbare) snijkop én met een vacuumtafel met optioneel klemsysteem. Deze unieke combinatie biedt de gebruiker maximale snelheid en nauwkeurigheid voor élke opdracht - tot formaat 125x190cm.
  


demofilm                   
  

 


Voor massa-productie is er ook de GTO-i. Deze computergestuurde passe-partoutmachine heeft dezelfde mogelijkheden als de Future. De GTO-i is met haar snelheid van 1600mm/sec de snelste passe-partoutmachine ter wereld !
Door gebruik de maken van de twee werkstations, kan u de snelheid van de productie fors opdrijven.
 

   
Sinds 2007 worden alle Valiani computergestuurde passe-partoutmachines geleverd met "interchangeable cutting heads". Door een gepatenteerd magneetsysteem, kan u vliegensvlug de snijkoppen wisselen om één van volgende modellen te gebruiken:
  

 

  • snijkop 40° voor de allerfijnste uitsnijdingen (standaard)
  • snijkop 45° voor bredere/diepere passe-partouts
  • snijkop 90° voor rechte uitsnijdingen (binnen- of buitenkant)
  • embossing tool voor het indrukken van decoraties
  • MatStylus stifthouder voor het tekenen van lijnen, decoraties, tekeningen,...
  • snijkop reverse 45° voor het snijden vanaf de achterzijde of voor schuimkarton tot 5mm
  • snijkop foam 90° voor het recht snijden in schuimkarton tot 5mm
    demofilm van de diverse koppen

 


De Valiani Ellissomatec is een manuele passe-partoutsnijder voor ovaal en cirkels tot het formaat 45x65cm. De machine wordt geleverd met een 45° en 90° snijkop, een glassnijder en een stifthouder.


 

De Fletcher 1100 is een uniek ovaal passe-partoutsnijder. Een gepatenteerde systeem zorgt ervoor dat de ovalen openingen steeds haaks in de passe-partout zitten. Ze snijdt tot 61cm en wordt geleverd met een 45° en 90° snijkop en een glassnijder. Er is geen stifthouder, maar ze snijdt wel perfecte V-groeven, zoals geen enkel andere manuele ovaal- machine kan!
 

 

KLEEFMACHINES

   
De populairste machine voor het kleven, plastificeren & verdoeken zijn warmtepersen
   

 
In 1992 stelde Cami voor het eerst de warmtepers voor aan haar klanten. Sinds die tijd installeerden we reeds heel wat dergelijke machines bij onze inlijsters.

Voor het kleven van posters, foto's en heel wat andere onderwerpen. Naast permanente kleeffilms, bieden we  ook nog repositionabele kleeffilm die bovendien pH neutraal is.

Ook het verdoeken van  foto's en reproducties behoren tot de mogelijkheden.


 
folder Vacuseal             


folder Hotpress - demofilm
 
 
In juni 2007 werd Cami de exclusieve distributeur voor de Belgische & Luxemburgse kaderbranche van Drytac/Hotpress. Daardoor bieden we nog een tweede merk warmtepersen aan: de gekende Hotpress met transparant glazen deksel. 

 

  

 
Sinds 2006 bieden wij een interessant en prijsgunstig gamma laminatoren aan van de firma DryTac. De JetMounter heeft kwaliteitsvolle siliconen walsen en is ideaal voor alle koud kleef- en plastificeerwerk. Ze is electrisch aangedreven via een voetpedaal, waardoor u handenvrij kan werken. De JM44 en JM54 zien bovendien voorzien van een op- en afwikkelunit die u toelaat om ook grote hoeveelheden werk direct vanop de rol uit te voeren. De JM63 heeft een verwarmde bovenwals, waardoor ook canvas kan gelamineerd worden.

  

 
folder JetMounter - demofilm

 

  
 

COMPRESSORS

   
Bij Cami hebt u de keuze tussen 2 merken geruisloze compressors: Blue-Air en Jun-Air. Een geruisloze compressor maakt slechts 40 tot 60 decibel lawaai op 1 meter afstand. Daardoor kan u deze zonder probleem vlak naast de machine plaatsen, zonder dat ze u stoort.
    

De Blue-Air compressors zijn goekoopste modellen. Er zijn 3 types beschikbaar, waarvan het model met 24 liter tankinhoud en 50 liter/minuut debiet de populairste zijn.

Daarnaast bestaat er een kleiner model (bv. enkel voor de Valiani MatPro) en een zwaar model met 2 motoren en een tankinhoud van 50 liter.

Daarnaast zijn er de kwalitatief zeer hoogstaande Jun-Air compressors.
 
Naast de modellen met olie-gesmeerde motor, is er ook het model OF302 met een olievrije motor met een vermogen van 108 liter/minuut. Deze motor maakt een ononderbroken gebruik van de compressor mogelijk.

 

Terug naar de startpagina